S cieľom uľahčiť užívateľom používanie našich webových stránok využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie vo Vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení Vášho prehliadača.

KONTAKT

Jozef Mišeje O S A
Diviaky nad Nitricou 33
972 25 Diviaky nad Nitricou
tel: +421 918 490 828
Po - Ne: 8:00 - 20:00

Užitočné články
Užitočné články

 

Prečo užívať výživové doplnky? Alebo ako zlepšiť svoje zdravie bez liekov

Naše zdravie si udržíme vtedy, keď nášmu fyzickému telu dodáme pomocou správnej výživy a vitamínovo - minerálnych doplnkov to, čo mu chýba a čo nevyhnutne potrebuje. Mnohí výživoví experti sa zhodujú v tom, že väčšina ľudí v civilizovanej spoločnosti trpí nedostatkom základných vitamínov a minerálov... čítajte ďalej

 

Jedlo ktoré buduje, posilňuje, ozdravuje

Mnoho ľudí je toho názoru, že kvalitné a výživné jedlo musí byť aj finančne drahšie, než to bežné. Avšak, nie vždy to tak je! Ak sa chceme nielen zdravo stravovať, ale zároveň chceme aj ušetriť nejaké to Euro, tak je rozhodne nutné urobiť si v našom jedálničku poriadok a zvoliť si systém, ktorý nám bude vyhovovať a ktorý bude v čo najväčšej miere zohľadňovať naše celkové zdravie, finančné možnosti a náš metabolický typ... čítajte ďalej

 

Večný boj: rozum vs. naše chuťové poháriky, alebo ako sa stravovať rozumne?

Ovládnuť svoju chuť je pre väčšinu z nás ťažká skúška. Uprednostniť rozum pred chuťou, avšak nedisponovať silnou vôľou, je dopredu prehratý boj. Jedine vtedy, keď tieto dve ľudské schopnosti  aplikujeme spolu, máme šancu svoje predsavzatia a zámery uspokojivo splniť.

Už od útleho veku prostredníctvom našich rodičov, alebo tých, ktorí nás vychovávali, preberáme stravovacie návyky... čítajte ďalej

 

Dôležitosť aktívneho pohybu v živote človeka

Už v dávnej histórii bol aktívny pohyb súčasťou ľudského života. Aj keď nebol až tak nutný k zachovaniu dobrého zdravia, ako v dnešnej modernej dobe, mal svoj význam a poslanie. Na začiatku súčasného športu boli zrejme kmeňové - skupinové záujmy na obranu svojho obydlia, majetku a vlastných životov. Môžeme to nazvať aj prípravnými bojovými aktivitami, možno hrami, či zábavou... čítajte ďalej


Jednoducho a stručne o strave a športe

Autorské právo: <a href='http://cz.123rf.com/profile_JanPietruszk'>JanPietruszk / 123RF Reklamní fotografie</a>

O strave a športe máme v súčasnosti k dispozícií nespočetné množstvo informácií, avšak aj napriek tomu mnoho ľudí, ktorí sa venujú pravidelnému aktívnemu pohybu, podceňuje dôležitosť správnej výživy... čítajte ďalej

 

 

Naozaj prechovávame skutočnú lásku k prírode? Ako sa prejavuje? Konkrétnymi činmi alebo len slovami?

Autorské právo: <a href='http://cz.123rf.com/profile_mikiel'>mikiel / 123RF Reklamní fotografie</a>

Čo to vlastne znamená milovať prírodu, mať ju rád? Skúsme sa nad tým hlbšie zamyslieť. Väčšina ľudí si myslí, keď radi chodia do hôr, do lesa, že sa u nich jedná o hlboký cit k tomuto prostrediu. Áno, pravdepodobne k prírode prechovávajú určitú priazeň a cit, ale do veľkej miery sa u nich prejavujú len vlastné potreby, záľuby... čítajte ďalej

 

 

Liečba prostredníctvom kúpeľov

Autorské právo: <a href='http://cz.123rf.com/profile_poznyakov'>poznyakov / 123RF Reklamní fotografie</a>

Liečba prostredníctvom kúpeľov je známa už viac storočí. Presnejšie povedané, jej ranné počiatky siahajú prinajmenšom do obdobia pred naším letopočtom. Prvé zmienky o jej využívaní sú zachytené aj v našej slovenskej ľudovej liečbe. Mnohí liečitelia často krát svojim klientom odporúčajú liečenie pomocou byliniek, ktoré sa nechávajú macerovať vo vode. Český liečiteľ Ing. Jiří Janča ordinoval svojím pacientom bylinky priamo v domácich kúpeľoch... čítajte ďalej

 

Recept: Nekvasený chlieb (placka)

Nie je to až tak dávno, keď sa chlieb piekol výhradne z celozrnnej múky. Približne v 18. - 19. storočí sa začala na jeho prípravu používať biela múka. Táto surovina sa získava tak, že sa celé obilné zrno v mlynskom zariadení rozdelí na viac častí. Na koľko, to už záleží od samotného mlynára a aktuálnej potreby. V zásade, jednu časť tvorí samotná biela múka tvorená najmä jadrom obilného zrna, najčastejšie pšenice potravinárskej kvality... čítajte ďalej


NTc5Y